Ήρθε η ώρα να απαρνηθείς το μαύρο…

Στον κόσμο της μόδας υπάρχει μία φράση που χρησιμοποιείται συχνά, η οποία δεν είναι άλλη από το «νέο μαύρο». Τι σημαίνει όμως αυτό;

Παραδοσιακά, το μαύρο χρώμα είναι αυτό που φοριέται πιο πολύ και έχει κάνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην σύγχρονη ιστορία. Έχει συνδυαστεί με την απλότητα και την κομψότητα, ενώ πρόσφατες έρευνες αναφέρουν πως τα άτομα που ντύνονται με μαύρα ρούχα είναι πιο έξυπνα, σεξουαλικά και ελκυστικά.

Λοιπόν ήρθε ο καιρός όλα αυτά να αλλάξουν. Μία νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην Telegraph αποκαλύπτει ότι αν ντύνεστε με χρωματιστά ρούχα, η καριέρα σας θα απογειωθεί!

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή οι υπάλληλοι που ντύνονται με έντονα χρώματα είναι πιο πιθανόν να πάρουν αύξηση μισθού ή εσωτερική προαγωγή στην εταιρία τους. 20%των εργαζομένων ηλικίας από 18 ως 34 χρονών  είπαν πως το γεγονός ότι φορούσαν χρωματιστά ρούχα στην δουλειά τους, τους βοήθησε να πάρουν προαγωγή και 20% εργαζόμενοι από 25 ως 34  χρονών είπαν ότι το χρώμα στα ρούχα τους αποτέλεσε το κλειδί για να πάρουν αύξηση στον μισθό τους!

4% από τους  2.000  συμμετέχοντες στην έρευνα είπαν ότι φορώντας χρωματιστά ρούχα κατάφεραν να κερδίζουν πάνω από 10.000 ευρώ επιπλέον τον χρόνο από όταν δεν φορούσαν χρώματα.

Γιατί το χρώμα έχει σχέση με το μισθό μας;

Σύμφωνα με την έρευνα αν φοράμε χρωματιστά ρούχα ο κόσμος σκέφτεται για μας πως είμαστε πιο σίγουροι για τον εαυτό μας και πιο δημιουργικοί ενώ για το 27% των ερωτηθέντων το χρώμα στο ντύσιμο αυξάνει την αυτοπεποίθησή μας.

Και ενώ οι στατιστικές αναφέρουν πως το ντύσιμο με μαύρα είναι μία κακή ιδέα και στον κόσμο της μόδας άρχισε να αλλάζει  το dress-code. H Άννα Γουίντουρ ήδη δήλωσε: «Το λουκ που δεν θα έκανα ποτέ; Μαύρο από πάνω μέχρι κάτω».