Έτσι θα εξελιχθείς μετά το τέλος των σπουδών σου, ανάλογα με το ζώδιό σου!

Ως φοιτητής/τρια, δεν προετοιμάζεις απλά τον εαυτό σου για την καριέρα που θες να ακολουθήσεις μελλοντικά, αλλά εξακολουθείς ταυτόχρονα να εξελίσσεσαι ως άτομο. Όσο περνούν τα χρόνια, είναι λογικό να ωριμάζεις όλο και περισσότερο σαν άνθρωπος και οι σπουδές σου σίγουρα θα σε βοηθήσουν να έρθεις όλο και πιο κοντά στην ενήλικη ζωή και να αναπτύξεις την προσωπικότητά σου.

Η φοιτητική ζωή είναι μία διαδικασία αλλαγών, εμπειριών και συνειδητοποίησης. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις, αλλά μετά το πέρας των σπουδών σου θα έχεις ήδη πάρει ορισμένες αποφάσεις για τη ζωή σου και τα μετέπειτα σχέδιά σου. Για τις αποφάσεις αυτές βέβαια, βάζει το χεράκι του και το ζώδιό σου.

Η αστρολογία έχει μερικές πολύ καλές προτάσεις για το πώς θα διαμορφωθεί η ζωή σου μετά τις σπουδές σου και θα εκπλαγείς από το τι επιφυλάσσει το μέλλον σου:

Κριός

Αν ήταν στο χέρι σου, ως Κριός, δε θα επέλεγες με την καμία να περάσεις πρώτα από το στάδιο της φοιτητικής ζωής. Ο Κριός γεννιέται για να καταπιάνεται αμέσως με τα δύσκολα. Βέβαια, αναγνωρίζεις πόσο σημαντικές είναι οι σπουδές για σένα. Μετά τις σπουδές σου, θα γίνεις καριερίστας, αλλά δε θα έχεις τον ελεύθερο χρόνο που είχες ως φοιτητής, γιατί το μόνο που θα σε απασχολεί είναι η επαγγελματική σου πορεία. Χαλάρωσε λίγο και ρίξτο έξω. Έστω για μία νύχτα.

Ταύρος

Θα δεχτείς πολλές κριτικές για το γεγονός ότι με το τέλος των σπουδών σου, απομακρύνεσαι από παλιούς φίλους και συμφοιτητές και κάνεις μία καινούρια αρχή στη ζωή σου. Για σένα οι φίλοι σου είναι ό,τι πιο σημαντικό, αλλά είναι λογικό με κάποιους από αυτούς να μην έχεις πλεόν τόσο στενή επαφή. Όσοι αξίζουν να μείνουν δίπλα σου, θα μείνουν, οι άλλοι, οι τοξικοί, απλά θα πάνε στον αγύριστο.

Δίδυμοι

Έχεις δύο πλευρές: την αστεία και διασκεδαστική και την πιο σοβαρή και μετρημένη. Ξέρεις πολύ καλά να προσαρμόζεσαι ανάλογα με τις συνθήκες οπότε στα δύσκολα θα είσαι πιο εγκρατής, ενώ στις χαρές θα αφήνεσαι. Η ενήλικη ζωή θα σε φρικάρει λιγάκι γιατί πλέον θα έχεις υποχρεώσεις κι ευθύνες, αλλά θα τα βγάλεις πέρα μια χαρά. Δε σε φοβόμαστε.

Καρκίνος

Μπορεί να είναι ένα ευαίσθητο και κυκλοθυμικό ζώδιο, αλλά σε ό,τι αφορά την καριέρα και τις αποφάσεις που καλείται να πάρει, είναι θηρίο ανήμερο. Θα μείνει μακριά από συναισθηματισμούς και θα χρησιμοποιήσει τη διαίσθησή του/της, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι του/της για να φτάσει στην κορυφή.

Λέων

Δεν πα’ να χτυπιέσαι κάτω, ένας Λέοντας δε θα αλλάξει ποτέ. Έχει τόση αυτοπεποίθηση κι ανάγκη για ηγεσία που είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος/η για το τι θέλει και πώς θα κινηθεί μετά τις σπουδές του/της. Θα πιάσει τη ζωή απ’ τα μαλλιά και σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα επιτύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει.

Παρθένος

Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, εκεί που όλοι θα έχουν καταγχωθεί με το τέλος της φοιτητικής ζωής και το πέρασμα στην σκληρή πραγματικότητα, ο Παρθένος θα χαλαρώσει. Φυσικά δε θα σταματήσει να υπεραναλύει τα πάντα και να εργάζεται σκληρά, απλά ακριβώς επειδή ξέρει καλά τι θέλει και ξέρεις επίσης πως με ό,τι καταπιάνεται είναι επιτυχημένο/η, κουλάρει.

Ζυγός

Μετά το τέλος των σπουδών, ο Ζυγός θα αναζητά σαν τρελός τον σκοπό στη ζωή του. Μέχρι να τον ανακαλύψει, θα επενδύσει στους φίλους του/της για να πάρει δύναμη. Ελπίζουμε να αφήσει και το δράμα στην άκρη, γιατί πάντα το παράκανε με αυτό.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός θα ωριμάσει απότομα μετά το τέλος της φοιτητικής του ζωής. Θα πάψει πια να είναι μυστικοπαθής, ζηλιάρης και ισχυρογνώμων και θα αφήσει πίσω του το δράμα. Με λίγα λόγια, θα γίνει άνθρωπος. Αρχικά, θα δυσκολευτεί πολύ να συμβιβαστεί με τις νέες αυτές συνθήκες, αλλά στο τέλος θα ανταπεξέλθει μια χαρά.

Τοξότης

Ο Τοξότης είναι ένα ζώδιο που θέλει απλά να ζει τη ζωή. Λατρεύει να κάνει ταξίδια, να ανακαλύπτει νέα μέρη, εμπειρίες κι ανθρώπους και γενικότερα είναι παράξενος/η με το τι του επιφυλάσσει η ζωή. Τώρα που αποδεσμεύτηκε για τα καλά από τις σπουδές, ποιος τον πιάνει! Θα κάνει τη ζωάρα του/της και θα είμαστε όλοι εμείς οι άλλοι να κοιτάμε και να ζηλεύουμε.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως θα δυσκολευτεί πολύ να κάνει νέες παρέες. Είναι τόσο προσκολλημένος/η στην οικογένειά του/της και περνάει τόσο χρόνο μαζί τους, που ξεχνάει να γνωρίσει καινούριο κόσμο. Κάτι πρέπει να γίνει με την περίπτωσή του. Ναι μεν δεν είναι εύκολο να δικτυωθείς ξανά ενώ έχεις ήδη φίλους από το πανεπιστήμιο, αλλά πίστεψέ με οι παρέες με συναδέλφους πλέον έχουν μεγαλύτερη σημασία.

Υδροχόος

Το πέρασμα από τη φοιτητική στην ενήλικη ζωή, θα είναι σκληρό και για τον Υδροχόο. Παρόλο που η αλλαγή δε θα είναι αρχικά ευχάριστη, λόγω του πείσματος και των προσπαθειών του, θα συνηθίσει γρήγορα και θα ανακαλύψει το πάθος του για τη ζωή και το πόσα πράγματα σκοπεύει να κάνει.

Ιχθείς

Ένα ακόμη ζώδιο που δεν πρόκειται να αλλάξει καθόλου ακόμη και μετά το πέρας της φοιτητικής ζωής. Θα εξακολουθήσει να μην ενδιαφέρεται καθόλου για το τι πιστεύουν οι άλλοι, αλλά από την άλλη είναι η χαρά κάθε εργοδότη. Κάνει το ίδιο πράγμα για πολλά συνεχή χρόνια χωρίς καμία αλλαγή. Κλασσικός Ιχθύς.