Έτοιμοι για spinning? Μάθε τα πάντα για την πιο hot fit τάση!!

Θέλεις να βάλεις φωτιά στο μεταβολισμό σου και να κάψεις extra λίπος? Ψάχνεις ένα είδος προπόνησης που να μην βαριέσαι και να δεις άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα? Τότε το spinning, είναι το ιδανικό για σένα!!

Στο Step Gym Club δοκιμάσαμε το spinning, αυτό το νέο “κόλλημα”,  το οποίο είναι μία από τις τελευταίες τάσεις στα ομαδικά προγράμματα και συγκεντρώνει την προτίμηση πολλών μελών παγκοσμίως. Και μπορεί να το βλέπεις λίγο….τρομακτικό και η σχέση σου με το ποδήλατο να έχει σταματήσει κάπου εκεί στα παιδικά σου χρόνια, αλλά είναι μέχρι να το δοκιμάσεις έστω μία φορά! Μετά απλά θα ανυπομονείς να ξανασπινάρεις!!!

Το spinning λοιπόν είναι ένα ομαδικό πρόγραμμα ποδηλασίας που βελτιώνει την φυσική κατάσταση και γίνεται με τη χρήση ειδικών σχεδιασμένων στατικών ποδηλάτων. Πρόκειται για διαλειμματική προπόνηση (με εναλλαγές ρυθμού). 

Παίρνεις θέση και μόλις δώσει το σύνθημα ο προπονητής ξεκινάνε όλοι μαζί! Και μετά…. κάθεσαι,  στέκεσαι, τρέχεις, επιταχύνεις, ανεβαίνεις, κατεβαίνεις, προσπερνάς τον διπλανό σου, αποφεύγεις λακούβες… Το μόνο που δεν μπορείς να κάνεις είναι να ΜΗΝ γυμναστείς, κάνοντας πεντάλ. 

Και όχι μόνο θα γυμναστείς αλλά θα κάψεις και από 600 -800  θερμίδες ανάλογα την ένταση. Και εκτός από το να βάλεις στον μεταβολισμό σου φωτιά, τα οφέλη του spinning είναι τα εξής:

  • Βοηθάει στην μυϊκή τόνωση και σύσφιξη, αλλά όχι στην αύξηση του μυϊκού όγκου. Δεν θα «φουσκώσουν» τα πόδια σου, δηλαδή!
  • Μεγάλες καύσεις λίπους!
  • Συντελεί στην απώλεια κιλών και στην καλύτερη φυσική κατάσταση μόλις με 2-3 μαθήματα την εβδομάδα.
  • Γυμνάζει πόδια, χέρια, ώμους, στήθος, κοιλιακούς και την καρδιά, αφού αποτελεί μία από τις καλύτερες καρδιαγγειακές ασκήσεις
  • Ενδυναμώνει τετρακέφαλους και γλουτιαίου
  • Βελτιώνει της αντοχής σας 
    και τελευταίο αλλά σημαντικό……σε διασκεδάζει!

Δοκίμασε να σπινάρεις και εσύ στο STEP GYM CLUB και θα καταλάβεις γιατί έχουν κολλήσει όλοι με αυτό το….ποδήλατο!