Ένα συναρπαστικό φωτογραφικό οδοιπορικό στο Φεστιβάλ Βωβούσας

Οι μέρες μετρούν αντίστροφα, τα απαραίτητα των καλοκαιρινών διακοπών έχουν ήδη πάρει τη θέση τους κοντά στην πόρτα, ενώ στο δίλημμα βουνό ή θάλασσα, το Φεστιβάλ Βωβούσας δίνει την λύση: #πάρτε_τα_βουνά_προσωπικά μας παροτρύνει και με τόσο πλούσιο πρόγραμμα πώς γίνεται να αρνηθείς;

 

 

Από 28 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου, η Βωβούσα και το γειτονικό Περιβόλι υποδέχονται τους επισκέπτες και μετατρέπονται στο απόλυτο καλοκαιρινό φεστιβαλικό σκηνικό. Εκτός από το αφιέρωμα στους αδελφούς Μανάκια, το πλήθος εργαστηρίων, προβολών και μουσικών εκδηλώσεων, το Φεστιβάλ Βωβούσας έχει την χαρά να φιλοξενεί τέσσερις φωτογραφικές εκθέσεις.

 

 

Στο πλαίσιο του αφιερώματος του Φεστιβάλ πραγματοποιείται έκθεση φωτογραφιών όπου απεικονίζονται οι αδελφοί Μανάκια και σκηνές του βίου τους. Φωτογραφίες από δύο ανθρώπους των οποίων η ζωή κινήθηκε γύρω (και πίσω) από τον κινηματογραφικό φακό.

 

Παράλληλα, σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Μετσόβου, αναβιώνει η έκθεση της Μυρτώς Παπαδοπούλου «Μέτσοβο 1900» ενώ επίσης θα φιλοξενηθεί η φωτογραφική έκθεση του Κώστα Μπαλάφα, «Φωτογραφικές μνήμες από τη Σύγχρονη Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη το 2003. Εκθέσεις που προσανατολίζονται στην ζωή της Ηπείρου, στα έθιμα και σε όλες αυτές τις συνήθειες που δίνουν στη ζωή της υπαίθρου την παραδοσιακή της αξία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τέλος, αναμένουμε με ανυπομονησία τα εγκαίνια της έκθεσης του Ελβετού φωτογράφου Yannic Bartolozzi που φιλοξενήθηκε στη Βωβούσα για ένα μήνα στο πλαίσιο του 2ου Vovousa Festival Artist in Residence Program (η κεντρική φωτογραφία του παρόντος αποτελεί μέρος της έκθεσης).