Έλληνες και ξένοι ανέβασαν ψηλά τις πληρότητες στο Ζαγόρι

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η τουριστική κίνηση,  από Έλληνες και ξένους, τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα στο Ζαγόρι με πληρότητες που ξεπέρασαν και το 90%  στα ξενοδοχεία, στους ξενώνες και στα υπόλοιπα καταλύματα.

Μαζί με τους απόδημους Ζαγορίσιους οι οποίοι  επέστρεψαν για να γιορτάσουν παραδοσιακά στις ιδιαίτερες πατρίδες τους «ζωντάνεψαν» τα περισσότερα χωριά,  στις εκκλησίες των οποίων ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη».

Στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας οι πληρότητες έφταναν στο 80%, αλλά υπήρξαν και άλλες κρατήσεις της τελευταίας στιγμής που ανέβασαν το ποσοστό, με αποτέλεσμα τα περισσότερα ξενοδοχεία και οι ξενώνες στους δημοφιλέστερους προορισμούς να έχουν έως και 100% πληρότητα και συνολικά στο Ζαγόρι  να κυμανθεί πάνω από το 90%.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο καλός καιρός τις περισσότερες ημέρες, αλλά και η παράδοση των νέων  τμημάτων της Ιόνιας οδού και του αυτοκινητόδρομου Πάτρας-Αθηνών που έκανε ταχύτερη και ασφαλέστερη την έλευση επισκεπτών, όπως συμβαίνει για χρόνια με την Εγνατία οδό.

Οι υψηλές πληρότητες, όπως είναι φυσικό, ικανοποίησαν τους επαγγελματίες του κλάδου, αφού δούλεψαν πολύ καλά τα περισσότερα καταλύματα και τα καταστήματα εστίασης, ενώ και η εβδομάδα που διανύουμε και μέχρι την Κυριακή του Θωμά, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ζαγορίου Μιχάλης Βλάχος, οι πληρότητες κυμαίνονται μεταξύ 40% και 50%, είτε με επισκέπτες που πέρασαν και το Πάσχα στο Ζαγόρι, είτε με νέες αφίξεις Ελλήνων, αλλά και ξένων.

Εκτός από τους Έλληνες οι οποίοι επέλεξαν το Ζαγόρι για το Πάσχα, πολλοί ήταν και οι ξένοι επισκέπτες, όπως Ισραηλινοί που προτιμούν τα τελευταία χρόνια την περιοχή, δεδομένου ότι το Εβραϊκό Πάσχα ήταν την Μεγάλη Δευτέρα.

Επίσης, πολλοί ήταν και είναι οι επισκέπτες από Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία και άλλες χώρες της Ευρώπης οι οποίοι αξιοποίησαν τις διακοπές τους, αφού το Πάσχα των Καθολικών συνέπεσε φέτος με των Ορθοδόξων.

«Το γεγονός αυτό αποτελεί μια ακόμη απόδειξη  ότι το Ζαγόρι καθιερώθηκε ως διεθνής τουριστικός προορισμός, όλες τις εποχές του χρόνου», τονίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ζαγορίου.

«Η προσπάθεια προβολής, σημειώνει ο κ. Βλάχος, συνεχίζεται για να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα προς τα χωριά του Ζαγορίου με συμμετοχή του Δήμου,  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τους φορείς των επαγγελματιών του τουρισμού (ΕΤΕΖ, ΖΕΝ κλπ) της περιοχής, σε διεθνείς εκθέσεις και με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο».

Ήδη, οι κρατήσεις και για το υπόλοιπο της άνοιξης, αλλά  και για τη θερινή περίοδο είναι καλές και οι επαγγελματίες του κλάδου αισιοδοξούν για ακόμη καλύτερες μέρες, με το Δήμο Ζαγορίου να στέκεται πάντα στο πλευρό τους.